Пловдивският окръжен съд призна за виновен 56-годишния Кирил Петков от карловското

...
Пловдивският окръжен съд призна за виновен 56-годишния Кирил Петков от карловското
Коментари Харесай

Осъдиха мъж от Карловско на 15 години строг затвор за опит за убийство

Пловдивският областен съд призна за виновен 56-годишния Кирил Петков от карловското село Васил Левски, който несъзнателно е прострелял собствен съучастник по време на разпивка. Наказанието, което магистратите му отредиха е едно най-тежко по повдигнати 3 обвинявания - 15 години затвор при първичен непоколебим режим.
Прочетете още
Първото обвиняване за Петков е за това, че на 9 май 2021 година в село Васил Левски по хулигански подбуди  е направил опит съзнателно да умъртви другиго – Марин Гърдев. Второто е, че на същата дата е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото. Последното обвиняване е за това, че в интервала от 9 май 2021 година до 10 май 2021 година в с. Васил Левски, обл. Пловдив, е държал огнестрелно оръжие и муниции за огнестрелни оръжия, без да има позволение за това.

Двамата мъже се познавали от близо 20 години, като преди време са имали и общ бизнес. На моменти е имало и спор сред тях, само че до ден сегашен потърпевшият не си изяснява за какво Петков е постъпил по този метод. В предишно съвещание Гърдев беше безапелационен, че в предишното не е имало кавги сред тях, с изключение на сдърпване за сума пари, която обвиненият не е върнал на простреляния.

Делото в Окръжен съд – Пловдив протече по общия ред, като магистратите дефинираха на Петков едно общо най-тежко наказване отнемане от независимост за период от 15 години при първичен непоколебим режим, като към него причисли и наказването „ Обществено неодобрение “.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР